Tervetuloa

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Manse Pride -viikkoa!

Minulla on ilo ja kunnia Sinuiksi ry:n hallituksen tuoreena puheenjohtajana toivottaa sinut mukaan yhteiseen Manse Pride -juhlaamme. Tänä vuonna yhdistyksemme juhlii myös 50-vuotista taivalta ja pride-viikko onkin keskeinen osa juhlavuoden ohjelmaa. Yhdistyksemme aktiivit ovat edistäneet hyvinvointiamme, toteuttaneet ryhmiä, tansseja ja ajaneet oikeuksiamme jo viidenkymmenen vuoden ajan. Tämä tuntuu uskomattomalta ja onkin mahtavaa olla osa tätä yhteisöä ja jatkumoa.

Tampereella järjestettävä Manse Pride -viikko ajoittuu tänä vuonna 12.17.6. välille. Manse Pride on osa Tampereen kaupungin päivitettyä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman toteutusta ja Tampereen kaupunki onkin tärkein yhteistyökumppanimme. Kaupungin yhteistyön turvin olemme ensimmäistä kertaa voineet palkata kulttuurituottajan huolehtimaan pride-viikon toteutuksesta yhdessä muiden yhdistyksemme työntekijöiden ja aktiivien kanssa. Tänä vuonna tehtävässä toimii myös viime vuoden pride-viikon tarjonnasta huolehtinut Julia Röyttä.

Manse Pride -viikon teema on: Ihmisinä yhdessä!

— Kutsumme kaikki yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon kannattajat koolle juhlimaan joukolla kanssamme.

Englannin kielen sana ’pride’ tarkoittaa ylpeyttä. Pride on tunnetuin maailmanlaajuinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ja heitä tukevien tapahtuma. Manse Pride nostaa esille asiasisältöjen, alustusten ja viihteen avulla seksuaalisen suuntautumisen, marginaaliseksin, sukupuoli-identiteetin ja sen ilmaisun, ihmissuhteiden kirjon sekä moniperusteisen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön välttämättömyyden. Manse Pride purkaa häpeää, edistää yhdenvertaisuutta, selättää syrjinnän ja haluaa, että Tampere on turvallinen, arvostava ja yhteisöllinen kaupunki meille kaikille. Toivomme myös, että tapahtumamme kannustaa Pirkanmaan hyvinvointialuetta (Pirha) laatimaan yhtä tiedostavan ja sensitiivisen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman, kuin mitä sen isoimmassa kunnassa, Tampereella on.

Tänäkin vuonna Manse Pride -viikko tarkoittaa ihmisoikeusmarssia, pääjuhlaa, turvallisemman tilan bileitä, osallistavia tapahtumia, tiedostavaa kulttuuria, tanssia, kirjallisuutta, esityksiä, teematyöpajoja, liikettä, keskusteluja sekä ennen kaikkea riemua yhdenvertaisuuden edistämisestä, niin että kaikki pääsevät mukaan pelkäämättä vihapuhetta, syrjintää tai kaltoinkohtelua.

Ohjelmaa on kaikenikäisille sateenkaarinuorille, -perheille, -senioreille, yhtä lailla ikärajattomia kuin ikärajallisia. Tarjonnassa on huomioitu niin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuin -enemmistöihinkin kuuluvat osallistujat. Pyrkimyksemme on kunnianhimoisesti huomioida kaikki yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman syrjintäperusteet, niin että tapahtumiin voi osallistua esteettömästi ja kokea olonsa tervetulleeksi taustasta tai identiteetistä riippumatta.

Vain syrjintä on kiellettyä.

Mittava viikon tapahtumasarja ei onnistuisi ilman sitoutuneita, asiaansa osaavia ja moneen taipuvia kaupungin eri yksiköitä, järjestöjä, taiteilijoita, kulttuurintekijöitä, työryhmiä, yrityksiä ja urheilu- ja harrastusseuroja, jotka haluavat mukaan. Pääjuhlan, marssin ja monen muun ohjelman takaa löytyy korvaamattomia vapaaehtoisia, joita ilman viikkoa ei ikinä tapahtuisi. Sydämellinen kiitos jo ennakkoon!

Tampereella on juhlittu vapautuspäiviä, Leimautumispäiviä – joihin Leimarit-bileet pohjautuvat, sekä pride-tapahtumia jo vuosikymmenien ajan. Kaupunki on antanut sateenkaarijulistuksen jo vuodesta 2011 alkaen ja se kuullaan tänäkin vuonna Sorsapuiston pride-pääjuhlassa. Kaupunki liputtaa jälleen juhlan kunniaksi tiedostavalla pride-lipulla.

Ole kuin Tampere – edistä sinäkin yhdenvertaisuutta!

Tutustu myös tapahtumamme yhdenvertaisuussitoumukseen.

Jari Kuisma

Sinuiksi ry:n hallituksen puheenjohtaja

Jari Kuisma katsoo kameraan hymyillen. Teksti: Tervetuloa juhlimaan kanssamme Manse Pride -viikkoa!
Sinuiksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Kuisma.
Sinuiksi ry:n 50-vuotisjuhlan logo. Logo on ympyrän muotoinen. Keskellä lukee 50-vuotta, jossa numero nolla on sydämen muotoinen. Yläpuolella on vuosiluvut 1973-2023. Logon ulkokehällä lukee yhdistyksen aiemmin käytössä olleet nimet Vagabondi ry, Tampereen SETA, Tampereen sedun SETA, Pirkanmaan SETA sekä nykyinen nimi Sinuiksi ry.
Manse Pride -viikko on keskeinen osa Sinuiksi ry:n 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.