Manse Pride -pääjuhla

Yhdessä entistä vahvempina­
La 15.6.2024

Manse Priden pääjuhla järjestetään tänäkin vuonna perinteisesti Sorsapuistossa. Luvassa on iloista olemista ja mahtavia esityksiä.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan kanssamme Manse Pride -pääjuhlaa Sorsapuistoon lauantaina 15.6. Hyvän mielen sateenkaareva pääjuhla alkaa n. klo 15:00, heti sen jälkeen, kun marssi on saapunut Sorsapuistoon.

Juhlan teema on “Yhdessä entistä vahvempina”. Somekanavissa saa ja kuuluu näkyä,
jaa siis kuvia mukanaolostasi merkkaamalla @mansepride ja käyttämällä tunnisteita #mansepride ja #yhdessäentistävahvempina.

Manse Pride -pääjuhla on kaikille avoin tilaisuus ja noudatamme turvallisempien tapahtumien periaatteita.
Tutustu myös yhdenvertaisuussitoumukseemme. Näin olet mukana mahdollistamassa jokaiselle turvallisen osallistumisen!

Sinuiksi ry:n teltalta voi ostaa upeita juhlavuoden Manse Pride -tuotteita ja liittyä yhdistyksen jäseneksi.

Juhla-alueen luoteis-osasta löytyy myös muiden toimijoiden erilaisia esittelypisteitä. Mukana esittelypisteillä ovat: Amnesty, SPR, Pirha, Pro, Pam, Vihreät ja Vasemmistoliitto.

Lisäksi löydät alueelta myös kirjastoauto Kosmoksen, Tampereen liikkuvan erityisnuorisotyön Liikkis-matkailuauton ja Työväenmuseo Werstaan tavarapyörän.

Asenne esiin!
Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn aktivistit ovat liikkeellä Manse Pride -pääjuhlassa Asenne esiin -tutkimuksen merkeissä. Asenne esiin -työn tavoitteena on suostumuskulttuurin edistäminen. Tänä vuonna tehtävä työ on jatkoa vuonna 2010 käynnistyneelle tutkimukselle. Kyselyjen ja haastattelujen kautta rakennetaan kuvaa siitä, miten hyvin ihmiset tuntevat reilu vuosi sitten uudistuneen seksuaalirikoslain ja miten suostumuksellinen seksi ymmärretään. Jos kohtaat Amnestyn aktivistin ja sinulla on pieni hetki aikaa, kiitos, jos vastaat muutamaan kysymykseen!

Ammattiliitto Pro on työelämän joukkovoima ja yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista. Uskomme, että inhimillinen työelämä on ihmisoikeus. Rakennamme sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää, tasa-arvoista yhteiskuntaa – tai sanalla sanoen: työelämäniloa. Tervetuloa teltallemme Sorsapuistoon keskustelemaan (työelämän) yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta sekä osallistumaan kyselyymme ja arvontaan. Meiltä saat myös Pride-aiheisen siirtotatuoinnin ❤

Yhdenvertaisempaa työelämää rakennetaan yhdessä – Palvelualojen ammattiliitto PAM Manse Pridessä! Pisteellämme pääset pohtimaan sekä keskustelemaan, miten yhdessä voimme edistää tasa-arvoisempaa työelämää. Onnenpyörän jokainen pyöräytys voittaa! Samana päivänä vietetään myös Oikeutta siivoojille päivää ja tuommekin pisteellämme esille siivojien tekemää tärkeää työtä.

Aikataulu

Puistojuhla ajoittuu 15.6. klo 15–18 välille.
Tämän jälkeen puramme alueen ja se vapautuu jälleen vapaaseen käyttöön. 

15.10 ohjelma alkaa kun marssi on saapunut puistoon
15.20 Puheita
15.40 Juontajien esitys
16.00 Piki Rantanen
16.10 Puistohaastattelut
16.45 Benjamin
18.00 ohjelma päättyy

Saapuminen: Tampere-talon pihassa on pieni saattoliikennealue. Lähin invapaikka henkilöautolle sijaitsee Lähteenkadulla (yli 25 metriä). Lähin bussipysäkki sijaitsee 100 metrin päässä.

Tapahtumapaikka: Tapahtumapaikka on esteetön. Tapahtuma-alue sijaitsee ulkotiloissa, joten maasto voi paikoittain olla epätasaista. Lavat ja teltat sijaitsevat nurmialueella ja sitä ympäröivät hiekkatiet. Alueella on myös esteetön, sukupuolineutraali yleisö-wc. Tapahtumaan voi osallistua avustajan ja opaskoiran kanssa.

Esityksissä on musiikkia ja puhetta. Saatavilla ei ole tekstitystä tai viittomakielistä tulkkasta.

Lisätietoja pääjuhlan esteettömyydestä: Ilona ilona(at)pirkanmaanseta.fi.

Puistojuhlan turvallisuudesta vastaa AiCan, ja heidät tunnistaa  huomioliiveistä, joissa lukee selässä “Järjestyksenvalvoja”. Puistosta löytyy SPR:n ensiapupiste.
Sinuiksi ry:n työntekijät tunnistaa pinkeistä huomioliiveistä, joiden selässä on Sinuiksi ry:n logo.

Pääjuhlan häirintäyhdyshenkilö on Mico Ylimäki mico.ylimaki(at)pirkanmaanseta.fi
040 510 7488

Toivomme, että jokainen osallistuja huolehtii omat roskansa asianmukaisesti pois. Tämä helpottaa huomattavasti siivoustiimimme työtä. Sorsapuistossa sijaitsee lukuisia vapaasti käytössä oleviaa roskakoreja.

Sorsapuistoon pääsee linja-autoliikenteellä vuoroilla 2, 6, 7, 9, 19, 27, 29, 40A/B/C, 42, 90X ja 95. Lähimmät pysäkit ovat Tampere-talo (100 metriä), Sorsapuisto (250 metriä), Yliopisto A (350 metriä) ja Yliopisto D (400 metriä).

Raitivaunupysäkki linjoille 3 ja 1 sijaitsee 250 metrin päässä. Tampereen rautatieasema sijaitsee 600 metrin päässä. Tampereen linja-autoasema sijaitsee 1 kilometrin päässä.

Huomiothan, että marssi vaikuttaa joukkoliikenteeseen aiheuttaen mahdollisia linja- ja aikataulumuutoksia. Ajankohtaiset tiedot julkisesta liikenteestä löydät osoitteesta Nysse.fi.

WC-tilat

Tampere-talon WC-tiloista puistojuhlan kävijöiden käytössä ovat Sorsapuistosalin vessat klo 15-19 välisenä aikana.

Kulku WC-tiloihin on Puistolämpiön terassin kauttaeli sisäänkäynti tapahtuu Sorsapuiston puoleisilta ovilta, jotka on merkattu pinkein Manse Pride -ohjelapuin.

Vessat, sisältäen inva-wc, löytyvät pohjakerroksesta, ja sinne pääsee tarvittaessa hissillä. Sinuiksi ry:n henkilökunta ja vapaaehtoiset ohjaavat paikalle tarvittaessa. Lisäksi 1 esteetön yleisö-WC löytyy myös sorsapuistosta.  

Tapahtuman juontaa viime vuodelta tutut Magnus Love aka Theodora Rex ja Johnny Gspot

Magnus Love aka Theodora Rex on burleski- ja drag-esiintyjä, joka rakastaa voimakkaita elämää suurempia hahmoja, yliampuvaa pateettisuutta, lavan taikaa, teasea ja yleisön kutsumista mukaan yhteiseen ilotteluun! Hänen mielestään dragillä ja burleskilla voi kertoa monenlaisia tarinoita ja ilmaista kaikenlaisia tunteita, haastaa kulttuurisia normeja ja laajentaa kauneuden ja ihmisyyden representaatioita.

Magnus on esiintynyt burleski- ja drag -hahmoillaan jo yli kymmenen vuoden ajan ympäri Suomea sekä kansainvälisesti. Magnus nauttii myös burleski- ja dragtyöpajojen ohjaamisesta, yhteisistä luovista löytöretkistä. Esiintymisen ja opettamisen lisäksi Theodora toimii tuottajana Aistikkaat K60 burleskiprojektissa sekä burleskia, dragiä, twerkiä yhdistävässä inklusiivisessa Tease & Power -projektissa.

Kuva: Anna Poleteli

Omien sanojensa mukaan Johnny Gspot on “esiintyjä, viihdyttäjä, juontaja, tuottaja, malli, legenda ja esikuva. Mutta ennen kaikkea ihan saamarin vaatimaton, tavallinen Tamperelainen mies”.

kuva: Sari Lähteinen

Tampereen kaupungin Sateenkaarirauhan julistuksen tuo Ilmari Nurminen!

Tampereen valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen tulee tuomaan kaupungin perinteisen sateenkaarijulistuksen. 

Tampereen sateenkaarijulistus annettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Homo-, trans- ja bifobianvastaisessa tapahtumassa keskustorilla. Sittemmin julistus on annettu vuosittain Tampereella järjestetyissä pride-pääjuhlissa, viimeisiä vuosien 2020 ja 2021 etä-Manse Pride-viikkoja lukuun ottamatta. 

Juhlassa kuullaan Manse Priden suojelijan presidentti Tarja Halosen tervehdys

Presidentti Tarja Halonen toimii vuonna 2024 Manse Pride -tapahtumaviikon suojelijana. Olemme kutsuneet Presidentti Halosen Pride-viikon suojelijaksi, koska hänellä on pitkän linjan näkemys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämisestä.

Sen lisäksi Presidentti Halonen on edistänyt yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokeskustelua niin työelämää koskien kuin myös läpileikkaavana teemana koko poliittisen uransa aikana. 

Lavalle nousee myös upea sanataiteilija Piki Rantanen!

Piki Rantanen on tamperelainen sanataiteilija ja aktivisti, jonka tekstejä on kuultu niin sosiaalisessa mediassa, mielenosoituksissa, festareilla kuin utuisilla runoklubeillakin. Runoissaan Rantanen käsittelee ihmiselämän ihmeellisyyttä kahlaten aallonpohjista aina hurmoksen huipulle. Manse Pride -puistojuhlassa kuullaan queeriä riemua ja raivoa julistava kattaus, joka tuo juhlahumun lisäksi mukanaan vaatimuksen vallankumouksesta. 

Kuva: Sonja Siikanen (ig @sonjasphoto) 

Pääesiintyjänä upea Benjamin!

Määrätietoisesti kohti kotimaisen pop-kentän kärkeä etenevän Benjamin musiikki on itsevarmempaa, energisempää ja popimpaa kuin koskaan! Benjamin kannustaa musiikillaan elämään anteeksipyytelemätöntä ja rohkeasti omannäköistä elämää. Diskovivahteisella pop-musiikillaan hurmaava, poikkeuksellisen lavakarisman omaava artisti villitsee yleisönsä hersyvällä lavashow’llaan. 

Artistin viimeisimpiä julkaisuja ovat kevään 2023 isoimpiin hitteihin lukeutuva, platinarajan rikkonut Hoida mut -single, jonka musiikkivideota on katsottu yhteensä myös huimat 1,5 miljoonaa kertaa. Tätä seurannut Minä-Minä-Maa -single puolestaan toi mukanaan koko artistin uran korkeimman radiolistasijoituksen. 

Monilahjakkaan Benjaminin suurimpia hittejä ovat muun muassa suoraan Spotifyn ykköseksi noussut Naarmuja feat. IBE, tuplaplatinarajan rikkonut Juon sut pois sekä viraali-ilmiöksi kesällä 2022 räjähtänyt Maija Vilkkumaan Ei-klassikkoon pohjautuva GAY-single. Syksyllä 2022 Benjamin osoitti kunnianhimoisuutensa ja luovuutensa voittamalla Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun.