Pääjuhla

Manse Pride -pääjuhla: Ihmisinä yhdessä! / La 17.6.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan kanssamme Manse Pride -pääjuhlaa Sorsapuistoon lauantaina 17.6. Hyvän mielen sateenkaareva pääjuhla alkaa n. klo 16:00, heti sen jälkeen, kun marssi on saapunut Sorsapuistoon.

Juhlan teema on Ihmisinä yhdessä! Somekanavissa saa ja kuuluu näkyä, jaa siis kuvia mukanaolostasi merkkaamalla @mansepride ja käyttämällä hästägiä #ihmisinä yhdessä.

  • Tampereen kaupungin ja Tampereen Nuorisopalvelujen lisäksi Tampere-talo on merkittävästi juhlassa mukana. Pääjuhlan aikana Tampere-talon WC-tilat ovat pride-vieraiden käytössä. Myös Muumimuseo on täysillä pride-juhlinnassa mukana!

Manse Priden -pääjuhlaa ovat juontamassa Theodore Rex sekä Johnny Gspot. Pääesiintyjä on Knife Girl, joka aloittaa keikkansa n. klo 17. Pääesiintyjän sponsoroivat Gofore ja Suomen punainen risti. Luvassa on lisäksi Open mic -esityksiä, ja Sateenkaarihistorian ystävät ry, Sinuiksi ry sekä Tampereen kaupunki tuovat myös tervehdyksensä.

Johnny Gspot & Theodora Rex

Pääjuhlan ohjelmassa

Manse Pride -pääjuhlan avaa Sinuiksi ry:n hallituksen puheenjohtaja, Jari Kuisma, tuomalla myös yhdistyksen tervehdyksen.


The chairman of Sinuiksi ry, Jari Kuisma, will bring the organisation’s greeting.

Tampereen Sateenkaarijulistus

Tampereen valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen tulee tuomaan kaupungin perinteisen sateenkaarijulistuksen.

Tampereen sateenkaarijulistus annettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Homo-, trans- ja bifobianvastaisessa tapahtumassa keskustorilla. Sittemmin julistus on annettu vuosittain Tampereella järjestetyissä pride-pääjuhlissa, viimeisiä vuosien 2020 ja 2021 etä-Manse Pride-viikkoja lukuun ottamatta. 


The chairman of the Tampere council, Ilmari Nurminen, will bring the city’s traditional rainbow declaration.

Kuva:

Theodora Rex

Theodora Rex (aka Magnus Love aka Jaana Pirskanen) on  burleski- ja drag-esiintyjä, joka rakastaa voimakkaita elämää suurempia hahmoja, yliampuvaa pateettisuutta, lavan taikaa, teasea ja yleisön kutsumista mukaan yhteiseen ilotteluun. Hänen mielestään dragillä ja burleskilla voi kertoa monenlaisia tarinoita ja ilmaista kaikenlaisia tunteita, haastaa kulttuurisia normeja ja laajentaa kauneuden ja ihmisyyden representaatioita. Theodora on esiintynyt burleski- ja drag -hahmoillaan jo noin kymmenen vuoden ajan ympäri Suomea sekä kansainvälisesti. Theodora nauttii myös burleski- ja dragtyöpajojen ohjaamisesta, yhteisistä luovista löytöretkistä. Esiintymisen ja opettamisen lisäksi Theodora toimii tuottajana Aistikkaat K60 burleskiprojektissa sekä burleskia, dragiä, twerkiä yhdistävässä inklusiivisessa Tease & Power -projektissa.  Theodora Rex aka Jaana Pirskanen is a burlesque and drag performer, who loves strong, out of this world, extravagant patheticness, stage magic, tease and inviting the audience to join in shared enjoyment. They feel that with drag and burlesque, many different stories can be told and all types of feelings can be expressed. Cultural norms can be challenged and the representation of what beauty and humanity can be widened. Theodora has performed with their burlesque and drag characters for almost 10 years around Finland and internationally. Theodora enjoys teaching burlesque and drag workshops and joint creative expeditions. They also produce Aistikkaat K60 burlesque project and coproduce inclusive Tease and Power workshop and club that combine drag, burlesque and twerk.

Kuva: Jukka Alasaari Photography

Johnny Gspot

Johnny Gspot on herrasmies menneiltä ajoilta. Tamperelainen dragking, tuottaja ja juontaja.Johnny Gspot is a gentleman from the past. Dragking, producer and host from Tampere.

Kuva: Sari Lähteinen

KNIFE GIRL

Pääesiintyjämme on upean laulaja-lauluntekijä- tuottaja Lili Aslon alter ego Knife Girl. Miljoonia kuuntelijoita saavuttanut ja viisi EP:tä julkaissut artisti on noussut yhdeksi musiikkimaailman kiinnostavimmista ja lupaavimmista nimistä. Hänen musiikilleen on ominaista seikkailulliset ja yllätykselliset äänimaisemat ja melodiset elementit.


Knife Girl aka Lili Aslon is an amazing singer, songwriter, and producer with adventurous and unique soundscape.

Kuva: Helmi Padatsu

DJ Sara-Maaria

DJ ja radiojuontaja Sara-Maaria on vaikuttanut Tampereen dj-tantereella jo vuodesta 2017. Hän on ollut ja on mukana mm. Club Nylon – ja Unapologetic-klubeissa sekä RnBlicious- ja Gaggin’ drag -klubeissa ja muutaman kerran Leimareillakin. Tällä hetkellä Sara-Maaria on yhtenä vakituisena DJnä Tampereen Klubilla ja hänen hölötyksiä (ja musiikkivalintoja) voi kuunnella Radio Helsingin Uusi Tampere -ohjelmassa.Sara-Maaria, one of the brightest DJ stars in the city, is responsible for the party music.