Marssi- ja pääjuhla

Manse Pride /

Manse Pride tulee, kohta mennään! Juhlaviikko on jo nurkan takana, ja on aika suunnata katseet tulevaan.

Marssi- ja pääjuhlasivut ovat nyt julkaistu, ja niistä löydät kootusti tiedot Manse Priden huipennuksesta, 15.6. Tampereella järjestettävästä marssista ja pääjuhlasta. Antoisia ja monipuolisia tapahtumia on tarjolla läpi viikon yhteistyökumppanien järjestämänä, ja niihin voi käydä tutustumassa tapahtumakalenterissamme.

Manse Priden -marssi lähtee liikkeelle lauantaina kello 14 keskustorilta Raatihuoneen edustalta. Marssin järjestäytyminen alkaa tuntia aikaisemmin kello 13. Tänä vuonna moninaisuutta juhlimassa ovat myös ryhmien, yhdistysten ja yritysten blokit, jotka sijoittuvat marssin etuosaan. Blokkien jälkeen yksityishenkilöt voivat liittyä mukaan iloiseen marssiin – vuoroaan voi odotella esimerkiksi Vanhan kirkon edessä olevalla parkkialueella tai viereisessä Kirjastopuistossa.

Kulkueemme järjestetään tänä vuonna 10. kerran Sinuiksi ry:n toimesta. Juhlavuosi tuo tullessaan odotetun reittimuutoksen – kuljemme ylpeänä Keskustorilta Hämeenkatua, Itsenäisyydenkatua ja Yliopistonkatua pitkin Sorsapuistoon marssien yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta yhdessä entistäkin vahvempina. Lisää marssista ja sen järjestäytymisestä voit lukea täältä.

(uutinen jatkuu kuvan jälkeen)

Marssijoiden saavuttua pääjuhlan ohjelma alkaa noin klo 15 tuttuun tapaan Sorsapuistossa. Pääjuhlassa on luvassa monipuolista ohjelmaa puhetaiteesta musiikkiin ja sateenkaareviin puheisiin. Pääjuhla päättyy noin kello 18 pääesiintyjän esitykseen ja juontajien lopputervehdykseen.

Marssin saapuessa DJ Sara-Maaria soittaa tuttuun tapaan sateenkaarevaa musiikkia juhlakansalle. Pääjuhlan juontajina ovat tänäkin vuonna iki-ihanat Johnny Gspot ja Magnus Love aka Theodora Rex. Tampereen kaupungin sateenkaarirauhan julistuksen tulee tuomaan Tampereen valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen. Tervehdyksen kuulemme myös Manse Priden suojelijalta Tarja Haloselta, ja yhdistyksen tervehdyksen tuo Sinuiksi ry:n puheenjohtaja Jari Kuisma. Runotaidetta tulee esittämään vuoden queer-taiteilijana ja -aktivistina palkittu Piki Rantanen, ja pääesiintyjämme on tänä vuonna Benjamin!

Esiintymislavan läheisyydestä löytyy koko pääjuhlan ajan Sinuiksi ry:n teltta, josta voit ostaa upeita Esa-Pekka Niemen suunnittelemia juhlavuoden Manse Pride -tuotteita sekä liittyä yhdistyksen jäseneksi tai tehdä lahjoituksia.

Puistojuhlassa esittelypisteitään pitävät myös Amnesty international, SPR, Pirha, ammattiliitot Pro ja Pam sekä Vihreät. Pisteet sijaitsevat juhla-alueen luoteisosassa isolla nurmialueella. Alueelta löytyvät myös kirjastoauto Kosmos, Tampereen liikkuvan erityisnuorisotyön Liikkis-matkailuauto sekä Työväenmuseo Werstaan tavarapyörä. Tarkemmat tiedot pääjuhlasta löydät täältä.

Toivotamme kaikki juhlijat lämpimästi tervetulleeksi iloiseen ihmisoikeusjuhlaan nauttimaan yhdessäolosta ja pääjuhlan ohjelmasta.

Juhlistetaan ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta yhdessä entistä vahvempina!

Kategoriat: Manse Pride 2024