Sinuiksi ry marssii kaikkien puolesta

Manse Pride /

Marssimme myös heidän puolestaan, joilla ei ole siihen mahdollisuutta esimerkiksi häirinnän tai syrjinnän pelon vuoksi.

Jokaisella on oikeus tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja syrjimättömästi, mutta yhteiskunnan rakenteet ja oma elinympäristö saattavat haastaa näiden oikeuksien toteutumisen. Sinulla saattaa olla riskinä, että kohtaat syrjiviä, loukkaavia tai aggressiivisia asenteita, puheita tai tekoja omassa kodissasi, koulussasi, työpaikallasi, tukiasunnossasi tai muussa sinulle tärkeässä ympäristössä. Vaikka ympäristö ei aina suhtaudu sinuun positiivisesti, oikeuksien tulisi toteutua niin kotona kuin muissakin ympäristöissä, kuten kouluissa ja työpaikoilla. Syrjintä, vihapuhe ja kaltoinkohtelu on aina rikos.

Siksi me Sinuiksi ry:llä marssimme puolestasi.

Yhteiskunnan on huolehdittava siitä, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus elää vapaasti ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä tai väkivallasta. Tämä vastuu välittyy meille kaikille sekä Suomen lainsäädännöstä että inhimillisestä halusta osallistua ja taata jokaiselle siihen myös mahdollisuus. Jokainen on arvokas ja jokainen on totta.

Meidän kaikkien on rakennettava ja pyrittävä vaikuttamaan yhteiskuntaan siten, että aitojen sijasta rakentaisimme ovia – ovia ulos kaapeista, ovia ulos häpeästä ja pelosta. Tällaisessa yhteiskunnassa syrjintään puututaan nopeasti ja voimakkaasti, ja tällaisen yhteiskunnan eteen meidän on edelleen tehtävä töitä, ja siksi marssimme myös Sinun puolestasi.

Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Yhdistyksemme, Sinuiksi ry, toimii turvallisena tilana, jossa ei tarvitse pelätä vihaa tai syrjintää. Me Sinuiksi ry:llä olemme sitoutuneet yhdenvertaisuuteen. Olet sydämellisesti tervetullut juuri sellaisena kuin olet sekä Sinuiksi ry:n toimintaan että Sinuiksi neuvonta- ja tukipalvelujen asiakkaaksi.

Mico Ylimäki
Toiminnanjohtaja
Sinuiksi ry

Kategoriat: Manse Pride 2023