Manse Pride –viikko on täällä! 

Manse Pride /

Manse Pride –viikko on vihdoin täällä ja tiedostavampi sateenkaarilippu on nostettu tänä aamuna lippusalkoon. Luvassa on koko viikon täydeltä sateenkaarevaa ohjelmaa sekä lauantain perinteinen Pride-marssi ja pääjuhla.

Tapahtumakalenteriin ilmoitettiin tänä vuonna ennätykselliset yli 80 tapahtumaa. Viikon ohjelma on julkaistu omassa kalenterissaan. Monipuolista ohjelmaa on tarjolla maanantaista lauantaihin kaikenikäisille kävijöille. Ohjelmien kohderyhmä, maksullisuus, ilmoittautuminen sekä muut tiedot ovat ilmoitettu kaikkien ohjelmien yhteydessä. Huomioithan, että ohjelmatietoihin voi tulla muutoksia. Tarkistathan siis ajankohtaiset tiedot ennen lähtöäsi ohjelmaan. 

Juhlaviikko huipentuu Pride-marssiin ja pääjuhlaan lauantaina 17.6. Marssi lähtee Koskipuistosta noin kello 15 kohti Sorsapuistoa, jossa pääjuhlan ohjelma alkaa marssin saavuttua perille. Juontajina ovat upeat Theodora Rex sekä Johnny Gspot, ja juhlan kruunaa huikean pääesiintyjämme Knife Girlin keikka. Luvassa on muun muassa Manse Priden virallisen suojelijan Ilmari Nurmisen tuoma kaupungin sateenkaarijulistus sekä Sinuksi ry:n ja sateenkaarihistorian ystävät ry:n tervehdykset. Juhlassa musiikista vastaa Dj Sara-Maaria. Luvassa on myös open mic-esiintymisiä, joilla juhlistamme Manse Prideä teeman mukaisesti ihmisinä yhdessä. Pääjuhlan tarkempi ohjelma sekä marssin reitti ja ohjeistus ovat nyt julkaistu omilla sivuillaan. 

Manse Pride –viikkoa järjestää yhdessä Sinuiksi ry:n kanssa Tampereen kaupunki. Juhlavuottaan viettävä Sinuiksi ry täyttää 50 vuotta, ja Manse Pride on osa Tampereen kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toteutusta. Tampereen kaupungin palveluista muun muassa nuorisopalvelut, kirjastot, kaupunkikulttuuriyksikkö sekä museot järjestävät ohjelmaa tulevalla viikolla. Sinuiksi ry:n 50-vuotisjuhlanäyttely on esillä Tampere-talon Talvipuutarhassa maanantaista sunnuntaihin. Manse Priden pääyhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna Gofore, Suomen punainen risti sekä Amnesty. Yhteistyökumppaneina ovat myös Queer Joe, Siili Solutions oyj ja Ravintola Mixei.

Tervetuloa juhlimaan Manse Prideä ihmisinä yhdessä! 

Kuva: Jari Kuisma
Kategoriat: Manse Pride 2023