Manse Pride 2024 teema:
Yhdessä entistä vahvempina!

Manse PRIDE 23 hahmoja


Tänä vuonna haluamme erityisesti muistaa sitä suurta ja kovaa työtä, jota yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon eteen on tehty menneinä vuosina. Samalla on tärkeää tiedostaa, että työtä on edelleen paljon tehtävänä. Yhteisöissä on voimaa, koska yhdessä olemme entistä vahvempia. Yhteisömme on vahvempi, suurempi ja moninaisempi kuin koskaan aiemmin.  


Yhteisöömme kuuluvat myös kaikki tukijamme ja kumppanimme, jotka tekevät suuren työn yhdenvertaisemman ja tasa-arvoisemman tulevaisuuden eteen. He tekevät pitkäjänteistä ja konkreettista työtä yhteiskunnassa ja omissa taustayhteisöissään. Tavoitteenamme on koko yhteiskunnan läpäisevä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, mikä toteutuu yhteiskunnan kaikilla tasoilla.  

Tampereella on myös aihetta juhlaan. Sinuiksi ry järjestää Manse Pride -tapahtuman 10. kertaa. Tapahtuma on vuosien varrella kulkenut eri nimillä, mutta sisältö on pysynyt samana: yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä sekä niiden juhlimisessa. Sinuiksi ry on järjestänyt jo 80-luvulla Tampereella Leimautumispäiviä, jotka ovat vuosien kuluessa kehittyneet rakastetuiksi Leimarit-bileiksi, jotka tänä kesänä järjestetään ensimmäistä kertaa koskaan uudessa sijainnissa.  

“On ollut hienoa seurata Manse Priden kehittymistä vuosien aikana aina hieman isommaksi. Aivan viime vuosina kuitenkin on tapahtunut suuri harppaus ja tämän vuoden tapahtuma onkin suurin Tampereen seudulla koskaan järjestetty pride-tapahtuma!”

Jari Kuisma, Sinuiksi ry:n puheenjohtaja


Sinuiksi ry on tehnyt yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävää ihmisoikeustyötä jo 51-vuotta! Aihetta juhlaan tuottaa myös kattojärjestömme, valtakunnallisen Setan tämän vuoden 50-vuotisjuhlavuosi. Manse Pride 2024 suojelijana toimii Presidentti Tarja Halonen, joka on sekä omalla työurallaan että poliittisella urallaan edistänyt yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa monella eri sektorilla ja pitänyt näitä teemoja aktiivisesti esillä. Presidentti Halonen on toiminut myös kattojärjestömme puheenjohtajana vuosina 1980 – 1981. Presidentti Halonen on kiinteä osa sateenkaarihistoriaa ja kuvaa omalta osaltaan sitä työtä, jota jo aikaisemmin on tehty.  

Teemamme ja juhlavuotemme näkyy tänä vuonna eri tavoin ohjelmistossa, ilmeessämme sekä aihetunnisteissamme (#yhdessäentistävahvempina #mansepride #mansepride2024). Tule juhlimaan kanssamme yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa sekä vahvaa ja turvallista yhteisöämme!